Λίγα λόγια για μένα

Ο κόσμος του κοσμήματος ήταν πάντα για μένα μαγικός . Από μικρή παρατηρούσα τις κομψές και καλόγουστες εμφανίσεις της μητέρας μου που αναδεικνύονταν από ένα ιδιαίτερο κόσμημα. Το καθένα μοναδικό ως προς τις υφές, τους ημιπολύτιμους λίθους, τα χρώματα και το σχέδιο.

Αυτή μου η αγάπη για τα κοσμήματα αρχικά δεν μπόρεσε να εκφραστεί καθώς η σταδιοδρομία μου ξεκίνησε διαφορετικά. Σπούδασα τεχνολόγος γεωπόνος και έκανα μεταπτυχιακό στην βιολογική γεωργία. Ασχολήθηκα μερικά χρόνια με το αντικείμενο των σπουδών μου αλλά πάντα με προσέλκυε η τέχνη του κοσμήματος και εν τέλει με κέρδισε. 

Σαλέπη Μαρία

Σαλέπη Μαρία

Παρακολούθησα σεμινάρια αργυροχρυσοχοΐας για ένα χρόνο και αυτά ήταν που μου έδωσαν το κίνητρο και αφύπνισαν την εσωτερική  μου ανάγκη να ασχοληθώ πιο σοβαρά με αυτή την τέχνη. Ετσι επέστρεψα στα θρανία και σπούδασα αργυροχρυσοχοΐα στο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας από το 2015-2017. Παράλληλα επί τρία χρόνια μαθήτευα κοντά σε έναν εξαιρετικό αργυροχρυσοχόο στη Λάρισα. 

Μετά από χρόνια καθημερινής σχεδόν εξάσκησης, το όνειρο μου πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2022 . Άνοιξα το δικό μου εργαστήριο για να ασχοληθώ πλέον με αυτό που αγαπώ, να μετατρέπω το ακατέργαστο ασήμι σε μια ολοκληρωμένη δημιουργία.

Ευχαριστώ πολύ τον σύζυγο μου Βασίλη για την πραγματική υποστήριξη και πίστη του όλα αυτά τα χρόνια σε εμένα για αυτό μου το εγχείρημα και την σημαντική, καθημερινή βοήθεια του σε όλα!

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο